Lakásfelújítás, korszerűsítés

lakásfelújítás

LAKÁSFELÚJÍTÁS, HÁZFELÚJÍTÁS TELJESKÖRŰ TERVEZÉSE, KIVITELEZÉSE

A Salgó és Fia Kft. az elmúlt több mint 35 év során az építőipari szakmák teljes spektrumában jártasságot szerzett, mára gyakorlatilag minden felújítási, renoválási munkafolyamat esetében az adott szakmában jártas, gyakorlott, képzett szakemberekkel rendelkezünk. Visszatekintve több száz patinás lakás, családi ház, hétvégi ház, üzlet, iroda felújítása van mögöttünk, a kisebb munkáktól a teljes renoválásig, illetve átépítésig. Amennyiben a tulajdonos egy lakásból kíván több kisebb, különálló lakást kialakítani, annak teljes körű munkálatait is elvégezzük.

A lakás- és házfelújítási munkálatok során a különböző szakmákat összehangoljuk – egyeztetünk a gépész tervezőkkel (gáz, kémény, elektromosság), belsőépítészekkel, építészmérnökökkel, statikusokkal, engedélyező hatósággal - így időveszteség nélkül, rövid határidővel minőségi munkát végzünk.

A belsőépítész, illetve tulajdonos által megálmodott és kiválasztott berendezéseket a helyszínre szállítjuk, illetve igény esetén beszerezzük azokat. Szükség esetén építészeti, belsőépítészeti tanácsokkal látjuk el, vagy tervező mérnököt / belsőépítészt ajánlunk Önnek.

Lakásfelújítási, átépítési tevékenységünk során, az ingyenes felmérés/árajánlat készítéstől a kulcsrakész átadásig - akár a ki- és beköltöztetéssel együtt, mindent elvégzünk.

Lakásfelújítási munkálatok során - a megrendelő igényeinek pontos ismeretében - megvizsgáljuk a víz, gáz és csatorna csöveit, a kéményeket, az elektromos vezetékeket, és javaslatot teszünk arra, hogy ezek közül mit érdemes műszaki szempontok alapján cserélni, hogy a frissen felújított lakásban ne merüljön fel később probléma.

Vállaljuk teljes fűtési rendszerek kiépítését, szükség szerint cseréljük a radiátorokat, radiátorszelepeket, igény esetén padlófűtés kialakítását is elvégezzük alászigeteléssel.

Rendelkezünk gázszerelési engedéllyel, jogosultak vagyunk MEO átadásra, hatósági nyomáspróba végzésére, meglévő gázvezetékek és gázkészülékek felülvizsgálatára, gázberendezések, cirkók cseréjére.

A kémények bélelését szakképesítéssel rendelkező kéményszerelő végzi, majd a kéménybélelést követően kollégánk elvégzi a kéményméretezést, a Katasztrófa Védelem MEO átadását, illetve beszerzi a kéményseprői szakvéleményt.

A lakásfelújítás során, igény szerint elvégezzük a teljes belső elektromos hálózat felülvizsgálatát, kiépítését belsőépítészeti vagy egyedi tervek alapján, legyen szó akár egyszerű dugalj kiépítéséről, áthelyezéséről, vagy a legösszetettebb elektromos rendszer kivitelezéséről. Villanyszerelő szakembereink az érintésvédelmi EPH kivitelezést követően jegyzőkönyvet készítenek a MEO átadásra. A munka során a biztosítéktáblába vagy a gázkészülék elé minden esetben érintésvédelmi FI-relé kerül. Kapcsolatban állunk ELMŰ engedéllyel rendelkező külső kivitelezőkkel, akik a mérőóra bővítését, áthelyezését szakszerűen elvégzik a szükséges engedélyeztetésekkel együtt.

Komplett számítógépes hálózati rendszerek kiépítését is elvégezzük, igény esetén távfelügyeleti cégeket ajánlunk Önnek.

Vízszerelési munkák során igény szerint cseréljük a csővezetékeket vagy új vezetékeket létesítünk. Épített zuhanyozókat alakítunk ki a megfelelő szigeteléssel, illetve lecseréljük a szanitereket, csaptelepeket. A lakásfelújítás során, szükség esetén vállaljuk a vízóra cseréjét vagy új beépítését, kiállítjuk a Fővárosi Vízműveknek részére a kötelező nyomtatványokat.

Vállaljuk fürdőszoba, wc, konyha helyiségekben pára és szagelszívó vezetékek kiépítését - helyi elszívó ventillátorok beépítésével -, illetve vendéglátó egységek, üzlethelyiségek teljes szellőzőrendszerének kivitelezését.

Légkondicionáló berendezést telepítünk, illetve kérésre előkészítjük a szükséges csöveket és vezetékeket. Rendelkezünk F-Gáz és klímaszerelési engedéllyel, a klímaszerelési munkákat minden esetben mesterlevéllel rendelkező szakember végzi.

Az alapvető lakásfelújítási munkálatok mellett a lakás - mai követelményeknek megfelelő - belsőépítészeti kialakítását is vállaljuk, akár saját belsőépítész bevonásával. Igény szerint galériát alakítunk ki fémszerkezettel, lépcsővel, álmennyezetet készítünk, üvegtégla és ytong falakat, gipszkarton térelválasztókat építünk.

Igény esetén az ajtókat, ablakokat kicseréljük vagy szükség esetén, a már más szakemberek által elvégzett nyílászáró csere után befejezzük a helyreállítási munkálatokat, festünk, mázolunk, tapétázunk, dísz- és hablécezünk.

Természetesen a hideg- és melegburkolási feladatok elvégzése sem okoz problémát szakembereinknek, vállaljuk oldalfali csempék és díszkő burkolatok felrakását, padlóburkolatok lerakását, parketta csiszolását, lakkozást, vinyl parketta vagy laminált parketta lefektetését.

Referenciáink